Novosti 21.01.19 – 03.02.19

SUNNYVALE, Calif. – Jan. 21, 2019

NetApp Powers Ducati’s Data-Driven Team for the 2019 MotoGP Championship

NetApp, primjer primjene – sustav za moto tim Ducati

NetApp drugu godinu za redom sponzor svjetskog prvenstva MotoGP za godinu 2019

NetApp je objavio da će obnoviti službeno sponzorstvo tima Ducati za svjetsko prvenstvo 2019 MotoGP i pomoći pri digitalnoj transformaciji motociklističkih utrka.

Ducati, osnovan 1926, je vodeći proizvođač sportskih motocikla za utrke. Od 2012, Ducati je dio grupacije Volkswagen.

Ducati ovisi o podacima i od prošle godine surađuje s NetAppom da bi ih čim bolje iskoristio. Partnerstvo je prošireno i na poslovne podatke, uključivši logistiku, marketing i upravljanje odnosa s kupcima (customer relationship management).

NetAppovi i Ducatijevi informatičari rade na zadovoljavanju sve većih potreba za pohranom podataka i upravljanjem njima:

 • Ducati koristi NetAppovo AFF rješenje spojeno na oblak i sada lako upravlja s oko 200 aplikacija i više od 300 TB podataka. Podacima se može pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu, preko višestrukih oblaka, na način potpuno u skladu s GDPR propisima, uz primjenu sustava za brzi oporavak nakon eventualnog gubitka podataka.
 • Uz pomoć NetAppovog HCI rješenja, snaga cijelog data centra je na raspolaganju Ducatijevom timu na MotoGP trkalištu. To na licu mjesta omogućava analize podataka i odluke o strategiji za pobjedu.

January 29, 2019

Cisco Data Center Goes Anywhere Your Data Is

Cisco – data centar je tamo gdje su vam podaci

Danas data centri nisu vezani za neko mjesto. Postoje svuda gdje nastaju podaci, gdje se podaci obrađuju i gdje se koriste. Zbog toga je Cisco objavio novu arhitekturu koja širi data centar na bilo koje mjesto gdje žive podaci i gdje se koriste aplikacije.

Da bi se ostvarila ta vizije data centra bilo gdje, Cisco je uveo niz inovacija na području mreža, hiper-konvergencije, sigurnosti i automatizacije. Tu su uključeni:

 • Širenje ACI-a u oblak, za Amazon Web Services (AWS) i Microsoft Azure okoliše.
 • Širenje HyperFlexa u područne urede i na udaljene lokacije, da bi se pogonile aplikacije na rubu mreže (“at the edge”).
 • Proširenja za CloudCenter koja korisnicima olakšavaju upravljanje životnim ciklusom aplikacija u okolišima višestrukih oblaka.
 • Bitno jednostavniji način da kupci kupe tehnologiju za cijelu arhitekturu data centra i upravljaju njome, kroz samo jedan ugovor koji pokriva cijelu organizaciju.

January 29, 2019

Cisco Unlocks IoT Potential with Intent-based Networking

Cisco – IoT potencijal oslobođen pomoću na namjerama zasnovanog umrežavanja

“Internet Stvari” (IoT – Internet of Things) donosi izuzetni potencijal, ali samo za poslovne korisnike koji ga dobro znaju iskoristiti. Svako ima svoje specifične potrebe, a jedan od čestih problema je širenje infrastrukture kako bi se prilagodila poslovanju. Zbog toga je Cisco predstavio nove proizvode za IoT umrežavanje, razvojne alate, provjerene smjernice za dizajn i partnerske specijalizacije koji donose do sad neviđenu skalabilnost, fleksibilnost i zaštitu za IoT okoliše.

Te inovacije uključuju:

 • Nove platforme za IoT umrežavanje: nove Catalyst switcheve i rutere
 • Razvojne alate za IoT: DevNet program za pisce softvera, s novim razvojnim alatima za inovacije na rubu IoT mreža (IoT Edge).
 • Smjernice za komunalna poduzeća, proizvodne organizacije te za udaljene i pokretne uređaje.
 • Program školovanja za IoT partnera.

Umrežavanje na osnovu namjera (Intent-based networking) predstavlja fundamentalni pomak u načinima na koje se mreže izgrađuju i na koje se njima upravlja. Umjesto tradicionalnih ručnih, vremenski zahtjevnih metoda za upravljanje mrežama, moderne mreže predviđaju poslovne namjere i pretvaraju ih u mrežna pravila.

Prednosti takvog umrežavanja prema namjerama su:

 • Skaliranje: Cisco je pojednostavio uvođenje IoT sustava. Uz pomoć alata kao što je Cisco DNA Center sustav se postavlja i proširuje na jednostavni i automatizirani način.
 • Fleksibilnost: modularnog dizajna Ciscovih platformi je fleksibilan i korisnici ih lako proširuju novim tehnologijama, kao što je 5G, bez potrebe da se mijenja mrežna infrastruktura.
 • Sigurnost: Cisco koristi više-slojni pristup zaštiti, gdje je sigurnost ugrađena u svaki sloj IoT-a, od mrežnog hardvera do radnog softvera i aplikacija za rad na rubu.

Singapore – Jan. 22, 2019

Dongbu Steel Uses Commvault Complete™ Backup & Recovery To Enhance Backup Infrastructure

Commvault, primjer primjene – infrastruktura za sigurnosne kopije za Dongbu Steel

Commvault Complete™ Backup & Recovery unapređuje performanse sustava za sigurnosne kopije i oporavak i osigurava stabilni rad sa sigurnosnim kopijama ; Dongbu Steel preporučuje Commvaultovo rješenje i ostalim organizacijama u svojoj grupaciji

Commvault je objavio da je tvrtka Dongbu Steel, čeličana iz Koreje, odabrala Commvaultove proizvode za svoj projekt napredne infrastrukture za rad sa sigurnosnim kopijama u okviru kojeg će se obnoviti serveri, mreže i pohrana. U tu svrhu je Dongbu Steel uspješno primijenio Commvault Complete™ Backup & Recovery.

Nakon uvođenja Commvault Complete Backup & Recovery softvera, Dongbu Steel je smanjio vrijeme potrebno za rad sa zaštitom podataka, pohranu i upravljanje podacima. Na dnevno uzimanje sigurnosnih kopija se sada troši dva do šest puta manje vremena nego ranije.

Commvault Complete Backup & Recovery softver osigurava i potporu za PostgreSQL, open source sustav za upravljanje relacijskim bazama podataka. Sustavom se upravlja preko jedne jedine konzole s korejskim grafičkim sučeljem.


28 January 2019

Micro Focus Guides Enterprises into the Digital Transformation Era

Micro Focus – usmjerava korporacije u eru digitalne transformacije

Rješenja za četiri najvažnija područja – razvoj, uvođenje i rad aplikacija, upravljanje hibridnim IT okolišem, prognozerska analitika i upravljanje rizicima i poštivanjem propisa

Micro Focus je objavio da je dosegnuta značajna točka na putu za digitalnu transformaciju poslovanja. Kombiniranjem softvera i ekspertize u četiri temeljna područja – razvoj i obrada korporacijskih aplikacija (Enterprise DevOps), upravljanje hibridnom informatikom (Hybrid IT Management), prognozerska analitika (Predictive Analytics) i upravljanje sigurnosnim rizicima i poštivanje propisa (Security Risk & Governance) – Micro Focus sada može osigurati sve kritične aspekte korporacijske digitalne transformacije.

Micro Focus je izgradio rješenja potrebna za uspjeh digitalne transformacije:

 • Enterprise DevOps – za brži razvoj i uvođenje boljeg softvera
 • Hybrid IT Management – za rad i transformaciju IT infrastrukture
 • Predictive Analytics – analize dovoljno brze da se stigne djelovati
 • Sigurnost, rizici i poštivanje propisa – osigurati ono što je najvažnije

Red Hat blog, Yan Fisher, 07.08.2018

New SAP HANA benchmark results help customers better plan their deployments

Red Hat blog – novi rezultati usporedbenog testa za SAP HANA pomažu korisnicima da bolje planiraju svoje primjene

Tradicionalni tro-razinski sistem korporacijskog softvera se prilagođava novoj stvarnosti cloud infrastrukture, te nastoji iskoristiti najnovija dostignuća u mogućnostima softvera i hardvera. Red Hat surađuje s vodećim isporučiteljima softvera i partnerima kao što je SAP. Razmatraju se scenariji za digitalnu transformaciju načini da se uz pomoć Red Hat Enterprise Linuxa čim bolje iskoriste mogućnosti postojećeg hardvera. Red Hat je prošle godine predstavio Red Hat Enterprise Linux for SAP Solutions, koji korisnicima olakšava rad sa SAP S/4 HANA.

Da bi korisnicima olakšali planiranje potrebnih kapaciteta SAP i Red Hat i ostali partneri koriste paket usporedbenih testova kojima se mjere performanse sustava. Za tradicionalni tro-razinski sistem koristi se test za prodaju i distribuciju (SD – Sales & Distribution) koji je prikladan i za velike i za male korisnike.

Da bi se demonstrirale performanse i dobila dodatne informacije o skalabilnosti i određivanje potrebnih kapaciteta za SAP HANA aplikacije i poslove, SAP je uveo test za poslovna skladišta (BW – Business Warehouse). Trenutno se koristi druga verzija tog testa, a test simulira tri faze rada:

 • Faza punjenja podataka, testiraju se punjenje podataka i tromost pri pristupu do njih
 • Faza postavljanja upita, testira se propusna moć za relativno složenije upite
 • Faza obrade upita, testiraju se performanse pri obradi vrlo složenih upita

Test je pokazao da su za obradu 1,3 milijarde slogova na jednom Dell EMC PowerEdge R940xa serveru, na Red Hat Enterprise Linuxu daje najbolje performanse za sva tri usporedbena testa i daje bolje performanse u odnosu na slično konfigurirane servere (vidi Tablicu).

Tablica

Faza 1(niže je bolje) Faza 2(više je bolje) Faza 3(niže je bolje) Verzija tehnologije Verzija baze podataka
Red Hat Enterprise Linux 7.4 [1] 13,421 sek 10,544 99 sek SAP NetWeaver 7.50 SAP HANA 1.0
SUSE Linux Enterprise Server 12 [2] 14,333 sek 6,901 102 sek SAP NetWeaver 7.50 SAP HANA 1.0
Red Hat Enterprise Linux advantage 7% 53% 3%
Red Hat Enterprise Linux 7.4 [3] 74,827 sek 3,095 175 sek SAP NetWeaver 7.50 SAP HANA 2.0
SUSE Linux Enterprise Server 12 [4] 84,744 sek 2,916 172 sek SAP NetWeaver 7.50 SAP HANA 2.0
Red Hat Enterprise Linux advantage 13% 6% -1.75%
Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email