Novosti 11.11.19 – 15.12.19

Zagreb, prosinac 2019

BCC Services – najljepše želje!

Ovo je zadnji broj “Novosti” u ovoj godini. Slijedeći izlazi nakon praznika.

                 santa

Želimo vam da lijepo provedete praznike i mnogo sreće i uspjeha u 2020!


Tokyo, December 02, 2019

Fujitsu Begins Shipping Supercomputer Fugaku

Fujitsu – počele isporuke super-računala Fugaku

Fujitsu je objavio da su počele isporuke super-računala Fugaku, zajednički razvijenog s RIKENom. Prvi stroj koji će biti isporučen je jedna od računalnih jedinica super-računalnog sistema Fugaku, sustava koji će se sastojati od više od 150.000 visoko-performantnih procesorskih jedinica spojenih u cjelinu. Fujitsu će nastaviti s isporukama za centar računalnih znanosti RIKEN u sveučilištu u Kobeu, Japan, gdje će se izvršiti instalacija i podešavanje.

U razvoju sistema Fugaku, Fujitsu je koristio razne tehnologije i znanja, uključivši najsuvremeniji razvoj, integraciju sistema, simulaciju i AI.

Super-računalo Fugaku je vrlo veliki sistem, u kojem je spojeno više od 150.000 visoko-performantnih A64FX procesora koje je razvio Fujitsu koristeći arhitekturu za set instrukcija Arm. Procesori su povezani preko visoko brzinske mreže Tofu Interconnect D.

Osim specijalnog Fugaku super-računala Fujitsu nudi i komercijalna super-računala Fujitsu Supercomputer PRIMEHPC FX1000 i PRIMEHPC FX700 koja su razvijena na osnovu tehnologija koje koristi Fugaku.


Munich, November 19, 2019

Fujitsu Optimizes Storage for Hybrid IT With Smart Data Protection Appliances

Fujitsu – pametni uređaji za zaštitu podataka optimiziraju pohranu u hibridnim sistemima

Novi pristup zaštiti podataka – pokriva instalacije na vlastitim lokacijama, oblake i rubove mreža – ostvaruje se kroz novu generaciju Fujitsu ETERNUS CS800 i ETERNUS CS8000 uređaja ; ETERNUS CS osigurava softver za dubinsku integraciju zaštite podataka i interne mogućnosti koje od aplikacijskih okoliša preuzimaju teret zaštite ; Najnovija generacija pouzdanih uređaja za zaštitu podataka donose nove vrijednosti za organizaciju i omogućavaju razmjenu podataka preko rubova mreže, u jezgri sistema i u oblacima

Fujitsu je objavio novu generaciju uređaja za zaštitu podataka, pouzdanih Fujitsu Storage ETERNUS CS800 i ETERNUS CS8000, koji služe za sigurnosno kopiranje, arhiviranje i pohranu drugog nivoa. Novi uređaji se odlikuju izuzetnom efikasnošću pohrane, naprednim mogućnostima za zaštitu podataka i tijesnom integracijom softvera. ETERNUS CS omogućava stvaranje jedinstvenog i unificiranog sloja za zaštitu i pohranu podataka u hibridnim informatičkim okolišima.

Da bi povratio kontrolu nad podacima iz distribuiranih izvora, Fujitsu je ažurirao svoje uređaje za zaštitu podataka. Najnoviji modeli ETERNUS CS800 i ETERNUS CS8000 uređaja predstavljaju snažnu platformu za konsolidaciju i upravljanje podacima – omogućavaju sigurnosno kopiranje i oporavak, usklađenost s propisima i osiguravaju kontinuitet poslovanja.

Fujitsu ETERNUS CS također oslobađaju softver za zaštitu podataka za druge strateške zadatke oko upravljanja podacima, jer obavljaju funkcije za upravljanje podacima i njihovu zaštitu kao što su replikacija, de-duplikacija i upravljanje magnetskim vrpcama. Time se smanjuje opterećenje servera i mreža, te smanjuje trud oko administriranja.

Fujitsu Storage ETERNUS CS800 je uređaj namijenjen malim i srednje velikim, a ETERNUS CS800 velikim organizacijama.


Tokyo, November 13, 2019

Fujitsu Launches New PRIMEHPC Supercomputers Using Fugaku Technology

Fujitsu – novo super računalo PRIMEHPC

Objavljena 2 nova modela, isporuke širom svijeta, visoke performanse po Wattu

Fujitsu je objavio početak prodaje širom svijeta modela PRIMEHPC FX1000 i PRIMEHPC FX700 iz PRIMEHPC serije Fujitsuovih super-računala. Računala koriste super kompjutersku tehnologiju Fugaku koju su zajedno razvili RIKEN i Fujitsu.

Oba računala su opremljena A64FX procesorima koji koriste skalabilna vektorska proširenja (SVE – Scalable Vector Extension) Arm®v8-A super kompjuterske arhitekture.


SEATTLE and TOKYO, November 13, 2019

CRAY AND FUJITSU PARTNER TO POWER SUPERCOMPUTING IN THE EXASCALE ERA

Fujitsu i Cray – partnerstvo za super kompjutere eksa reda veličine

Tvrtke će donijeti na tržište prvi procesor s visoko-propusnom Arm memorijom

Fujitsu i Cray, kompanije u sastavu korporacije Hewlett Packard Enterprise, su objavili partnerstvo sklopljeno u cilju razvoja i prodaje visoko-performantnih računala koji rade na eksa (= 1018) skali performansi. Po partnerskom sporazumu, Cray razvija prvi komercijalni super kompjuter kojeg pokreće Fujitsu A64FX Arm procesor s visoko propusnom memorijom (HBM – high-memory bandwidth), a razvijen je na osnovu Cray CS500 super kompjuterske arhitekture. Prvi kupci super-računala će biti Los Alamos National Laboratory, Oak Ridge National Laboratory, RIKEN centar za računalne znanosti, Stony Brook University i univerzitet u Bristolu.


Munich, December 10, 2019

New Fujitsu Display – The Perfect Basis for Clean Desk Environments

Fujitsu – novi monitor

Novi monitor Fujitsu Display P27-9 TS QHD s integriranim port replikatorom je ideal za “vruće stolove”, rješava se gomile kabela ; Jedan kabel zamjenjuje sve – jedan jedini USB-C kabel pokretnim korisnicima osigurava sva potrebna povezivanja s monitorom, spoj na mrežu i na napajanje ; Ergonomični QHD 27-inčni monitor daje optimalnu udobnost radnog prostora, s podešavanjem za ambijentalnu rasvjetu i podesivim stalkom

Fujitsu je objavio novi monitor Fujitsu Display P27-9 TS QHD, s 27-inčnim QHD ekranom, idealan za one kojima je na stolu potreban čisti radni prostor. Jedan jedini USB-C kabel je sve što je potrebno da se ostvari potpuno povezano radno mjesto za bilo koji notebook, PC, tablet ili pametni telefon.

Jedan USB-C kabel nudi sve povezivanje potrebno za rad – 65 Watta napajanja, 1Gbit/sek LAN vezu, prolaznu audio vezu, pa čak i mogućnost da se povezani notebook ili PC pali ili gasi pritiskom na tipku koja uključuje/isključuje monitor. Zahvaljujući ugrađenom port replikatoru, monitor je ujedno i USB hub za periferne uređaje poput miša, vanjskih tipkovnica i uređaja za pohranu. Moguć je i priključak još jednog ekrana.

Spojeni PC-ovi i notebookovi se pale i gase pritiskom a tipku koja palo o gasi monitor, što je naročito prikladno za mini PC montiran iza ekrana ili za zatvorene notebooke. Monitor ima senzor prisustva koji može zaključati ekran kada itko nije prisutan, a postoji i automatsko podešavanje svjetline ekrana ovisno o ambijentalnoj rasvjeti.

Povezivanje putem jednog kabela znači da organizacije više ne moraju kupovati posebne docking stanice ili port replikatore za korisnike “vrućih stolova”.

Fujitsu Display P27-9 TS QHD je i visoko ergonomičan. Ekran ima senzor pomoću kojeg se podešava ovisno o ambijentalnoj rasvjeti, a stalak ima mogućnost peterostrukog podešavanja visine.


Tokyo, December 12, 2019

Fujitsu Launches New PRIMERGY Model with High-Speed Virtual Switch for 5G Communications in Japan

Fujitsu – novi PRIMERGY model s brzim virtualnim svičem za 5G komunikacije

Fujitsu je objavio novi model u svojoj FUJITSU Server PRIMERGY seriji PC servera, PRIMERGY RX2530 M4p, koji se odlikuje brzim virtualnim svičem optimiziranim za 5G komunikacije.

Novi se isporučuje standardno opremljen Intel® Xeon® Gold 6138P procesorom s integriranim poluvodičkim uređajem po čijim se logičkim sklopovima može ponovno pisati (FPGA – Field Programmable Gate Array), a sadrži i virtualni svič za obradu paketa u virtualnoj mreži. Zbog toga novi model donosi brzine obrada koje su do 4,5 puta brže nego konvencionalni virtualni svičevi i to koristeći samo jednu procesorsku jedinicu.

PRIMERGY RX2530 M4p omogućava kreiranje brze mreže u virtualnom okolišu s tehnologijom za konverziju sučelja koju je razvio Fujitsu Laboratories.

Uređaj se već isporučuje u Japanu, a uskoro dolazi i na ostala tržišta.


RALEIGH, N.C. — December 10, 2019

Red Hat Extends the Security Profile of the World’s Leading Enterprise Linux Platform, Renews FIPS 140-2 Validation for Red Hat Enterprise Linux 7.6

Red Hat – proširen sigurnosni profil, obnovljen FIPS 140-2 certifikat za Red Hat Enterprise Linux 7.6

Red Hat Enterprise Linux i mnogi slojeviti proizvodi i dalje ispunjavaju stroge zahtjeve za sigurnost softvera za primjenu u javnom sektoru

Red Hat je objavio da je obnovljen certifikat za sigurnost softvera za uporabu u američkim saveznim institucijama (FIPS 140-2 – Federal Information Processing Standard 140-2) za Red Hat Enterprise Linux 7.6. Za normu FIPS 140-2 se brine Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST – National Institute of Standards and Technology), a predmet te kompjuterske sigurnosne norme je sigurnost modula za kriptografiju, uključivši i hardverske i softverske komponente.

Re-certifikacija Red Hat Enterprise Linuxa 7.6 po normi FIPS 140-2 dokazuje stalnu brigu za sigurnost u primjeni otvorenih tehnologija za hibridne cloud sisteme.


SAN JOSE, Calif. , Nov 5, 2019

Broadcom Expands Collaboration with Infosys, Delivering Industry-First Innovations to Automate Business Processes, AIOps, and Testing for SAP S/4HANA Customers

Broadcom – inovacije za automatizaciju poslovnih procesa, AIOpsa i testiranja SAP S/4HANA rješenja

Korisnici SAP-a će ubrzati testiranje i poboljšati kvalitetu

Broadcom je objavio suradnju s tvrtkom Infosys, jednom od na svijetu najvećih kompanija za digitalne servise i konzultantske poslove. Cilj suradnje je pomoći SAP korisnicima umanjiti rizike i troškove vezane za nadogradnju na novu generaciju SAP-ovih S/4HANA aplikacija za planiranje korporacijskih resursa.

Proširena suradnja će kombinirati rješenje Digital BizOps pokretano pomoću automation.ai-a od Broadcoma, s velikim iskustvima koja ima Infosys na području uvođenja SAP rješenja. Ključni rezultat suradnje će biti novo rješenje Continuous Testing for SAP®S/4HANA, koje će SAP-ovim korisnicima osigurati kompletno automatsko testiranje uz integraciju s često korištenim SAP-ovim alatima za upravljanje.


LAS VEGAS, Dec. 10, 2019

Broadcom Unveils Automation.ai, the Industry’s First AI-driven Platform that Accelerates Digital Business Decision-Making and Execution

Broadcom – Automation.ai, prva umjetnom inteligencijom pokretana platforma ubrzava donošenje poslovnih odluka i njihovo provođenje

Automation.ai donosi novi nivo uvida u poslovanje

Broadcom je objavio početak isporuka Automation.ai, prvog na tržištu softvera za poslovne odluke pokretanog umjetnom inteligencijom (AI – Artificial Intelligence).

Automation.ai pronalazi i analizira veze u velikim količinama podataka i pokreće Digital BizOps od Broadcoma, novo rješenje koje koristi AI uvid za preporuke kako poboljšati korisnički rad, povećati produktivnost zaposlenika, poboljšati efikasnost rada i ubrzati inovacije.


Waterloo, ON – 2019-11-12

OpenText Delivers a Flexible Path to the Cloud, Enhanced Security and Compliance and Visibility into Supply Chain Risk

OpenText – fleksibilni put do oblaka, poboljšana zaštita i poštivanje propisa i bolji uvod u rizike u lancu dobave

Novo izdanje donosi odgovor na nove propise i ažuriranja za portfelj aplikacija za upravljanje korporacijskim informacijama (EIM – Enterprise Information Management)

OpenText je objavio ažuriranja za svoj cijeli portfelj proizvoda. Novo izdanje poboljšava prihvat, upravljanje, čuvanje, razmjenu i korištenje informacija.

Novo izdanje donosi cloud aplikacije za OpenText Content Services, uključivši i OpenText Content Suite Platform, OpenText Extended ECM Platform, OpenText Documentum i OpenText™ InfoArchive.

Ovi servisi za sadržaje, razvijeni za rad u oblacima, omogućavaju automatsko ažuriranje aplikacija, značajna proširenja, a mogu se koristiti bilo gdje – i u oblacima i van njih.

Novo izdanje donosi:

  • OpenText™ Core for Federated Compliance, centraliziranu aplikaciju za nadzor pravila za rad sa zapisima preko višestrukih repozitorija.
  • OpenText™ Core Experience Insights, SaaS aplikaciju koja daje potpuni uvid u interakcije s web stranicama, upravljanje e-poštom, rad s društvenim medijima i performansama centra za pomoć.

Ove nove aplikacije nadopunjavaju nedavno objavljene OpenText™ Core Capture, OpenText Core Share, i OpenText Core Signature.


Irvine, CA – Nov. 12, 2019

Kofax Enhances Industry-Leading Intelligent Automation Platform with New AI Capabilities, Helping Organizations Work Like Tomorrow—Today

Kofax – ažurirana platforma za inteligentnu automatizaciju

Nove mogućnosti za obradu prirodnih jezika (NLP – Natural Language Processing) i za mašinsko učenje (ML – Machine Learning) za automatiziranje poslova

Kofax je objavio proširenja za svoju platformu za inteligentnu automatizaciju. Tehnologija platforme sada koristi AI i ML s obradom prirodnih jezika (NLP – natural language processing) za analizu sentimenata i izvlačenje entiteta. Analiza sentimenata organizacijama omogućava da razumiju namjere i emocije vezane za informacije iz e-pošte, pravnih dokumenata, tekstova iz društvenih medija, upita službi za pomoć korisnicima i ostalim nestrukturiranim sadržajima. Izvlačenje entiteta omogućava lako pronalaženje ljudi, mjesta i stvari iz nestrukturiranih sadržaja.


Irvine, CA – Nov. 19, 2019

Kofax Launches TotalAgility Cloud, a SaaS Version of its Market-Leading Capture and Automation Solution

Kofax – TotalAgility Cloud, softver-kao-servis verzija rješenja za prihvat podataka i automatizaciju obrade

 

Opcije za višestruko uvođenje korisnicima donose veću fleksibilnost

Kofax je objavio da njegovo rješenje TotalAgility sada radi i za softver-kao-servis (SaaS) sisteme u oblacima. Kofax TotalAgility Cloud donosi jedinstvenu kombinaciju modula Cognitive Capture, Process Orchestration i Advanced Analytics, što korisnicima daje veću mogućnost proširivanja i fleksibilnosti njihovih sustava za prihvat podataka i automatizaciju procesa.

Kofax TotalAgility Cloud nudi kognitivni prihvat podataka kao servis – automatizira prihvat podataka koji dolaze preko raznih kanala i praktički svih tipova sadržaja, bez potrebe za infrastrukturom na vlastitoj lokaciji.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email