BCC Services – domaća tvrtka u Hrvatskoj od 1990 godine

BCC Services – domaća tvrtka u Hrvatskoj od 1990 godine

Domaća Tvrtka ICL d.o.o., od koje je nastao današnji BCC Services, je registrirana u Zagrebu 30. studenoga 1990.

Tvrtka je poslovala u Hrvatskoj još od 1969 godine, prvo kao zastupstva ICL-a, (International Computers Limited, svjetska informatička tvrtka sa sjedištem u Londonu), a od 1990 kao lokalna tvrtka ICL d.o.o. ICL d.o.o je 2002. godine, slijedeći globalnu reorganizaciju matične tvrtke, promijenio ime u Fujitsu Services, tvrtku od koje je nastao sadašnji BCC Services.

ICL d.o.o je bio prva domaća podružnica neke međunarodne informatičke tvrtke u tadašnjoj Hrvatskoj, odnosno tada još Jugoslaviji. ICL je promijenio ime u Fujitsu Services u travnju 2002. godine, pa i ured u Hrvatskoj od tada posluje pod imenom Fujitsu Services d.o.o. Godine 2003 je lokalnom tvrtkom počelo upravljati domaće rukovodstvo, nakon čega je došlo i do management buy-outa. Nakon toga tvrtka od godine 2004 posluje pod imenom BCC Services, imenom pod kojim posluje i danas. Naziv BCC Services je nastao od Business Critical Computing Services.

Većina djelatnika koji su radili u Zastupstvima ICL-a u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća su sada u mirovini, no još ima više njih koji su radili u ICL d.o.o u devedesetima. Današnji BCC Services još uvijek slijedi i poštuje tradiciju, dobre poslovne standarde i procedure izvorne matične kompanije. Kvaliteta usluga koje se nude korisnicima je ista kakva je bila nekada, jedino se danas nude uz današnji asortiman najboljih informatičkih proizvoda koji se nude na tržištu.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email