BCC Services – 25 uspješnih certifikacijskih inspekcija za sustav kvalitete po ISO 9001 normi

Prvi ISO 9000 certifikat 1995. godine. ; današnji ‘audit’ je dvadeset i peti po redu ; BCC Services (tada ICL) je bio prva informatička tvrtka s ISO 9000 certifikatom (i četrnaesta uopće)

BCC Services je još jednom uspješno ‘obranio’ svoj sustav kvalitete po ISO 9001 normi.

BCC Services (odnosno tada ICL d.o.o.) ima ISO 9000 certifikat još od godine 1995, kada je postao prva informatička tvrtka u Hrvatskoj s tim certifikatom, odnosno četrnaesta tvrtka uopće.

Današnji re-certifikacijski ‘audit’ (revizorska inspekcija) je za tvrtku dvadeset i peti po redu – dvadeset i četiri ‘prava’ audita i jedan probni.

Sustav se stalno održava, a njegova trenutna verzija sustava je 23. izdanje.

BCC-ov sustav kvalitete nije tek puka formalnost, to je živi sustav po kojem se radi. Sustav je pisan kao alat za pomoć u svakodnevnom radu, a iskustvo je pokazalo da stvari idu dobro kada se svi pridržavaju procesa. Problemi koji su se povremeno dešavali su nastali uglavnom zbog toga što je netko zaboravio napraviti nešto što je trebao. Dobro razrađeni procesi pomažu i u takvim slučajevima – greške se lakše definiraju i isprave kada se zna kako se trebalo raditi. Osim toga, sustav je više puta ukazao i na prilike da se nešto poboljša u načinu rada.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email